Gosha Rubchinskiy

Strazdanos, speneliai ir rajono estetika arba 2017-ųjų mados

Mes visada buvom labiau už stilių negu už madą, bet kartais tai, kas madinga, apspinta tave iš visų pusių ir nori nenori užsimanai kažko, ką matai kas antroj instagramo nuotraukoj (kas galėjo pagalvot, kad savo noru nešiosim šitas pūstas žiemines striukes???). Todėl pervertėm mados bei social media puslapius ir išrinkom įdomesnius trendus, kurių jau galima dairytis (arba vengti) parduotuvėse.

 

Permatomos medžiagos arba Spenelio išsilaisvinimas

free-the-nipple-puske

Tiulis, šifonas ir kitos permatomos medžiagos nugulė šio sezono podiumus, raudonus kilimus ir parduotuvių lentynas, leisdamos parodyt viską, kas dienos šviesos dažniausiai neišvysta. Bet jei Alesiaus Facebooko albume savo spenelio pamatyti nenori, Vilniaus gatve geriau žingsniuok layerindama tiulines sukneles ant maikių, džinsų ir kitų suknelių.

 

 

Grifka

 

A post shared by Orion Carloto (@orionvanessa) on

 instagram/@orionvanessa

Buvo ombre, buvo sombre, buvo pilki plaukai, o dabar norint žengt plaukas plauku su mada reikėtų nusikirpti grifką. Sako, ypač madinga grifką nešiot su bob’u arba lob’u. Bet jei kadanors gyvenime esi turėjus grifką, turbūt žinai, ką reiškia skausmingai lėtas grifkos atsiauginėjimas ir nepamainomi bičiuliai segtukai. Ypač jei esi that kind of a girl, kuri atsiauginėt užsimano sekančią dieną po kirpyklos.

 

Vielinis manikiūras

 

 instagram/@nail_unistella

Manikiūrininkė Eun Kyung Park iš Korėjos yra tikra trendų gimdymo mašina, nes pernai įžiebus sudužusio stiklo madą, šiais metais į pasaulį paleido vielinio manikiūro (wire nails) idėją. Atrodo gana stilingai ir minimalistiškai, bet šito namie net nebandysim, ką jau kalbėt apie visus užkibusius ir ištrauktus megztinių siūlus. Kaip pačiam pasidaryt wire nails manikiūrą bando rodyt youtuberė Winda Wang, bet, jei atvirai, galutinis rezutatas atrodo šiek tiek “nailed it”.

 

Viskas siuvinėta

output_nbDwya
Šį sezoną mamos ir babytės turės ką veikti, nes pernai į madą atėjo, o šiemet parduotuves užkariavo apsiuvinėti daiktai, pradedant džinsais ir suknelėm, baigiant batais ir telefonų dėklais. Puiki proga antram gyvenimui prikelt tuos džinsus su  prilipusia guma, kurią puikiai paslėps močiutės ant užpakalio išsiuvinėta rožė.
Zara, Asos, Zara, H&M, Asos.

 

Strazdanos

 

A post shared by @woaahtee on

instagram/@woaahte

Garbanės tiesina plaukus, lygiaplaukės – garbanoja, nes žolė kitoj pusėj visada žalesnė. O vaikystėj patyčias kentėję strazdaniai dabar tampa stiliaus ikonomis. Strazdanų neturintys žmonės jas piešiasi makiažo pagalba, o kiti net – wait for it – strazdanas tatuiruojasi. What a time to be alive!

 

Girl power

 

output_XSe2mT


Kai politinė situacija tik dar labiau užaštrina ir taip jautrią lyčių lygybės temą, nenuostabu, kad tiek mados savaitėse, tiek parduotuvėse netrūksta feministinių ir girl power žinučių. Viskas puiku, tik, kaip sakė Crucial Features, būtų gerai, kad tai netaptų tik tuščia mada. Wear it ’cause you mean it.
H&M, Monki, Dior, Monki, H&M, Stradivarius.

 

Kirilica

Gosha Rubchinskiy

Iš Maskvos kilęs dizaineris Gosha Rubchinskiy, rytų europietiško rajono įkvėptas kolekcijas demonstruojantis visose svarbiausiose mados savaitėse, savo rusiškai išrašyto brando dėka kirilicą pavertė itin hip šriftu. Urban Outfitters, New Look, Pull and Bear ir net kinijos padielkininkai – visi sušoko į kirilicos vagoną, vežantį east is the new cool kryptimi.

 

Bachūriukai

Gosha Rubchinskiy

Ta pati east is the new cool taisyklė galioja ir šiuo metu madingam vaikino tipažui: trumpas plaukas ir gero nelinkintis veidas. Nors imk ir surink bachūriukus nuo suoliuko prie laiptinės- net perrengt neprireiks, o jie jau galės žingsniuoti Londono mados savaitės podiumu arba pozuot naujausios kolekcijos katalogui. Vakarams toks stilius dabar egzotika, o Mišai su Andreliu – kasdienė Naujininkų estetika.
Gosha Rubchinskiy, Urban Outfitters, Leo MandellaVetements.

 

PABAIGA