Humusas (nemaišyti su dirvožemiu, chachachachachaaaaa) – iš Egipto ir rytinių Viduržemio jūros regionų kilęs dip’as/užtepėlė, gaminama iš avinžirnių. Puikiai tinka, kai vakarais norisi ko nors pagraužt bežiūrint po penkias Game of Thrones serijas – šiaudeliais pasipjaustai agurkų, morkų, paprikų, you name it, dipini į humusą ir būna taip skanu, kad net nejauti, jog valgai kažką sveiko. Paruošimas (žr. video viršuj) yra itin paprastas, o ir ingridientų reikia labai nedaug, greičiausiai visus juos ir taip jau turi namie. Išskyrus gal tahini pastą, bet net ir ją parduoda didesniuose supermarketuose užsienio šalių virtuvių skyriuose (jei rasti nepavyksta, rašykit, nurodysim konkrečią parduotuvę ir net lentyną, iš kurios perkam mes). Žodžiu, nereikia per pusę miesto važiuoti į mikroskopinio dydžio gurmanišką boutiqą, kad rastum kažkokį stebuklingą ingridiento žiupsnelį. Bet tahini būtinai įdėkit, be jo humusas bus tik geltona žirnių tiurlė. Pabandykit patys ir užtaginkit rezultatą Instoj @labaspuske #puskeshumusas